Waarom een leugendetectie training?

Bij vele diersoorten komt misleiding voor, echter geen enkel levend wezen is in staat op een soortgelijke manier te misleiden zoals de mens dit doet. De reden hiervan is, dat liegen vaak loont.

Zo hebben mensen die liegen vaak betere banen, staan hoger op de sociale ladder, hebben meer vrienden enzovoort.

Het bijzondere aan liegen is, dat iedereen het doet maar het vervelend vindt als er tegen hem/haar gelogen wordt.

In de leugentraining leer je hoe je vat krijgt op alle signalen die met liegen in verband staan, hoe deze te interpreteren en hoe hier vervolgens mee om te gaan om de leugenaar te ontmaskeren. Deze training is voor veel verschillende doelgroepen geschikt.

Wat leer je in deze trainingen?

Op scholen wordt er relatief weinig aandacht besteed aan het leren ‘lezen’ van je gesprekspartner. Er is zoveel meer om naar te kijken en te luisteren dan wat we normaal gesproken doen. De leugendetectie training heeft niet specifiek tot doel om leugenaars te ontmaskeren. In de trainingen leer je scherper te kijken en te luisteren ten opzichte van wat je nu doet. Het kijken naar de kleine tekenen leert je op een andere manier waarnemen. Je leert hierdoor je gesprekspartner beter te begrijpen. Je kunt bijvoorbeeld kleine non verbale tekenen zien die een specifieke betekenis hebben. Je gesprekspartner vertelt je iets op deze manier. Alleen een goede waarnemer zal dit opvallen.

Je zult zelf kunnen beslissen of je iets met die informatie gaat doen. Het hoeft niet maar je hebt wel een keuze. Nog belangrijker is het wellicht als je tekenen kunt waarnemen bij iemand die je lief is. Natuurlijk wil jij dan de eerste zijn die kan waarnemen dat er iets aan de hand is. Op deze manier is het veel eenvoudiger om die persoon te helpen. Als je niet kunt kiezen welke trainingsdagen je wilt volgen neem dan even contact op met een van onze trainers. Zij kunnen je in dit geval een goed advies geven.

De nadelen

Als je de tekenen eenmaal ziet, dan blijf je deze ook zien. Het maakt hierbij niet uit of je het hebt over non verbale signalen of gezichtsexpressies. Houdt er rekening mee dat je deze vaardigheid niet meer kan uitzetten. Als je er niet meer actief mee bent zul je merken dat je wel minder scherp wordt. Houdt hier rekening met deze nadelen alvorens je besluit je in te schrijven voor een training of opleiding.